«Keskpäevatund»: Aaviksood ootab ilmselt mingi hea pakkumine

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kompensatsiooniks kõigi jamade väljakannatamise eest ootab Jaak Aaviksood Isamaa ja Res Publica Liidu poolt ilmselt mingi hea pakkumine, leiti KUKU raadio saates «Keskpäevatund».

Ajakirjanik Priit Hõbemägi tõdes tänases KUKU raadio saates «Keskpäevatund», et niipea kui kaitseminister Jaak Aaviksoo Tartu Ülikooli rektori kohalt poliitikasse tuli, anti talle üsna vastikud ülesanded: koristada ära üks sammas ja panna teine asemele. Hõbemägi meenutas, et esimese samba ehk pronkssõdur mahavõtmine ärritas venekeelset elanikkonda, Vabadussõja võidusambaga pole aga rahul kaugeltki mitte kõik eestlased.

«Mina siiamaani imestan, et selline jõuline ja särav akadeemiline isiksus tuleb Tallinnasse, talle antakse kaks sammast, kõik see on tõeline segadus ja ta ikka püsib siin. Mis motivatsioon tal on?» arutles Hõbemägi.

«See Vabadussõja võidusammas on nagu üks õnnetu näts juustes või plekk tagumiku peal, aga kaitseminister on oma ametis üldiselt väga hästi hakkama saanud,» ütles ajakirjanik Ainar Ruussaar Aaviksoo kaitseks.

«Küsimus on selles, mida pakutakse Aaviksoole välja Isamaa ja Res Publica Liidu sees,» ütles ettevõtja Rein Kilk, viidates ka sellele, et erakonna juhtide valimisel möödunud nädalavahetusel jäi kaitseminister soovitud aseesimehe kohast ilma.

«Mingit jama on talle ette söödetud kogu aeg. Mingi hea otsa pakkumine talle nüüd tõenäoliselt tuleb,» jätkas Kilk.

Ka Hõbemägi nõustus, et Aaviksoo võiks saada ülesandeks midagi riigile tõeliselt olulist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles