Laar: eestseisus arutab peasekretäri nimetamist lähinädalail

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimehe Mart Laari sõnul arutab erakonna eestseisus peasekretäri nimetamist lähinädalail.

Laar ütles BNSile, et peasekretäri küsimus on plaanis otsustada juhatuse koosolekul, mis järgneb esmaspäeval toimuvale kohtumisele. «Otsuse langetab lõplikult volikogu,» lausus ta.

Erakonna esimehe esitatava kandidaadi kinnitab volikogu ametisse esimehe volituste ajaks.

Praegu on IRLi peasekretär Margus Tsahkna, kes kandideeris eelmisel nädalavahetusel toimunud suurkogul erakonna aseesimeheks, ent ei osutunud valituks.

IRLi esimeheks valiti suurkogul 1760 häälega tagasi ainsana sellesse ametisse kandideerinud Mart Laar, kes on erakonna eesotsas olnud alates 2007. aasta maist. Aseesimeesteks said 1248 häälega majandusminister Juhan Parts, 1180 häälega riigikogu esimees Ene Ergma ning 594 häälega haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, kellest kaks viimast olid erakonna aseesimehed ka varem.

Lisaks Tsahknale kandideeris aseesimeheks varem samuti aseesimehe kohal olnud kaitseminister Jaak Aaviksoo.

Tallinnas Solarise keskuses kogunenud erakonna suurkogu valis peale esimehe ja kolme aseesimehe ka 20-liikmelise eestseisuse ning revisjonikomisjoni ja aukohtu uue koosseisu.

Senistest eestseisuse liikmetest osutusid uuesti valituks Andres Herkel, Erki Nool, Indrek Raudne, Ken-Marti Vaher, Marko Mihkelson, Peeter Tulviste, Siim Kiisler, Sven Sester, Tarmo Kruusimäe, Tunne Kelam, Tõnis Palts ja Urmas Reinsalu. Lisaks pääsesid eestseisusesse Helir-Valdor Seeder, Lauri Vahtre, Liisa Pakosta, Madis Kübar, Mart Nutt, Priit Sibul, Siim Kabrits ja Tiit Leier.

Kõik ülejäänud parlamendiparteid - Reformierakond, Keskerakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond, Rahvaliit ja Eestimaa Rohelised - valisid omale uued juhtorganid möödunud aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles