Veeteede amet tegi mullu Eesti laevadele üle 500 ettekirjutuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laev ootamas jäämurdjat.
Laev ootamas jäämurdjat. Foto: Küllike Rooväli / Postimees.

Veeteede ameti (VTA) inspektorid tegid mullu Eesti lippu kandvatele laevadele 503 ettekirjutust, peamiselt oli probleeme ohutuse vallas.

Ametnikud kontrollisid aastaga laevu 246 korral, millest 218 olid tehnilised ülevaatused ja 28 pistelised kontrollid. Kokku tegid inspektorid 503 ettekirjutust ning 109 juhul lõppes kontroll ettekirjutuseta.

VTA andmetel esines enim puudusi navigatsiooni, raadioside ja üldise ohutuse valdkonnas.

Välissadamates kontrollisid teiste riikide ametkonnad mullu 24 Eesti lippu kandvat laeva kokku 34 korral. Eesti laevadele tehti 47 ettekirjutust, kordagi ei toonud kontrollimised kaasa laevade kinnipidamist.

Eesti sadamaid külastanud välisriigi laevu kontrollisid VTA ametnikud mullu 402 korral ning aluste meeskondadele tuli teha 271 ettekirjutust. Kolmel juhul olid puudused sedavõrd suured, et alus tuli ajutiselt kinni pidada.

VTA andmetel oli võõrriigi lipu all sõitvatel laevadel peamiselt probleeme laeva ja laevapere dokumentatsiooniga, samuti navigatsiooni- ja jõuseadmete ning tuleohutuse valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles