Venemaa ei luba geipaaride kartuses rootslastel enam vene orbusid adopteerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Venemaa on lõpetanud kõik lapsendamised Rootsi vanematele, kuna värske kohtuotsus keelab rahvusvahelise lapsendamise riikidesse, mis pakuvad homoseksuaalsetele paaridele võrdseid abieluõigusi.

«See on kohutav. Meil on Vene orbudekodudes 13 last, keda tahaksid adopteerida Rootsi lapsevanemad, kes on nendega ka kohtunud,» sõnas Jonas Friberg Adoptioncentrumi agentuurist Rootsi Televisioonile.

Vene võimude esindajad kohtusid eile Rootsi saatkonna esindajatega, et arutada Vene laste lapsendamist puudutavaid õiguslikke aspekte.  Venemaa on valmis aga iga riigiga sõlmima kokkuleppe, kindlustamaks, et lapsed ei satu geidest vanemate juurde.

Rootsi välisministeerium kinnitas, et ametlikke läbirääkimisi pole alustatud, kohtumise eesmärgiks oli selgitada, mis uus seadus tegelikus elus kaasa toob.

Vene poliitik Vitali Miljonov jõudis aga vahepeal nimetada Rootsi televisioonile antud intervjuus homoseksuaale pervertideks, lisades, et lastel oleks selliste vanemate asemel parem jääda Vene orbudekodusse.

«Ei, see pole aktsepteeritav. Homoseksuaalid on perverdid ja neil ei tohiks kohe kindlasti lubada lapsi adopteerida. Sellises keskkonnas üles kasvanud lapsed hävivad psühholoogiliselt,» teatas Miljonov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles