Järjekordne vang sai ametniku solvamise eest lisakaristuse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru vangla.
Viru vangla. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja.

Esmaspäeval Viru vanglas inspektorit solvanud Fredile mõistis kohus teisipäeval kiirmenetluse korras 3 kuud ja 10 päeva vangistust.

Sel esmaspäeva hommikul solvas vang Viru vanglas ametikohustusi täitvat inspektorit ja vangla alustas tema suhtes kriminaalmenetluse paragrahvi järgi, mis käsitleb võimuesindaja ja avalikku korda kaitsva muu isiku laimamist ja solvamist ning mille eest on süüdimõistmise korral ette nähtud rahaline karistus või kuni kaheaastane vangistus, teatas justiitsministeerium.


Viru ringkonnaprokuratuur saatis Fredi kriminaalasja kohtusse kiirmenetluse korras ning juba järgmisel päeval mõistis kohus Fredi süüdi.

Meest karistati kolme kuu ja kümne päeva pikkuse vangistusega, mis liidetakse tema kehtivale karistusajale.

18-aastane Fred kannab karistust alaealistelt lastelt vägivalda kasutades mobiiltelefonide röövimise ja üheksa varguse eest.

Enne lisakaristuse saamist oleks ta pidanud vabanema järgmise aasta aprillis.


See on juba kolmas kinnipeetav sel kuul, keda on vanglaametnike solvamise või vastuhaku eest kiirmenetluse korras reaalse vangistusega karistatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles