Ministeerium loob 29 korda lapitud relvaseaduse asemele uue

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti saab uue relvaseaduse.
Eesti saab uue relvaseaduse. Foto: Toomas Huik

Siseministeerium alustab uue relvaseaduse koostamist, sest praegu kehtivast seadusest vajab üle kolmandiku muutmist või täpsustamist.


Siseministeerium saatis teistele ministeeriumitele ja asjasse puutuvatele ametitele kirja, milles palub 15. märtsiks esitada ettepanekud uue seaduse ülesehituse ning kehtiva seaduse kitsaskohtade kohta. Samaks kuupäevaks palutakse esitada ka oma esindaja loodavasse töögruppi.

Siseministeeriumi korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonna juhataja Priit Heinsoo märkis, et relvaseadust on läbi aegade muudetud ja täiendatud 29. korral, kuid need muudatused ei ole alati olnud süsteemsed ning praegune relvaseadus on raskesti loetav.

«Uue relvaseaduse koostamise vajadus tuleneb praktilisest analüüsist ning asjasse puutuvate isikute konstruktiivsest kriitikast,» ütles Heinsoo. Tervikseaduse loomine on tema sõnul tingitud asjaolust, et muutmist või täpsustamist vajab üle kolmandiku seadusest.

«Uus seadus peab olema kaasaegne, loogiliselt liigendatud, üheselt mõistetav ning piisavalt paindlik, samas tagades range ja eesmärgipärase regulatsiooni relvade käitlemise üle. Kindlasti ei ole kavas liberaliseerida relvapoliitikat,» rääkis Heinsoo.

Eesmärgiks on võetud eelnõu valmis saada 2011 aastaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles