Galerii: kodanikuühiskonna aasta tegijad said auhinnad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidu poolt välja kuulutatud kodanikuühenduste aasta tegijate konkursile esitati tänavu 41 kandidaati.

«Ma arvan, et meil on kodanikuaktiivsus tõusuteel ja kodanikuühendused on viimastel aastatel suure sammu edasi teinud,» lausus aasta kodanikuühenduseks valitud Pärnu vabahariduskeskuse juhatuse esimees Jana Trink.

Ta lisas, et kodanikuharidus on väga oluline ja seda proovitakse teha uutmoodi, põnevalt, mitte vanades raamides.

Vabahariduskeskusele tõid tunnustuse laupäevased bussiliinid. Nimelt ei jõudnud Pärnumaal, nagu paljudes maakohtades, bussiliinid enam mitmetesse väikestesse kohtadesse ning keskuse eestvedamisel pandi laupäeviti bussid läbi maakonna sõitma.

Kokku jagati kodanikuühendustele tunnustusi viies kategoorias:

Aasta kodanikuühendus: Pärnu vabahariduskeskus. Korraldas teabeliinide projekti.

Aasta äriühing: AS Uniprint. Toetab järjepidevalt vanematest ja kodust ilma jäänud lapsi.

Aasta avaliku võimu esindaja: valitsuse infonõunik Hille Hinsberg. Hoiab töös osalusveebi www.osale.ee, korraldas kaasamiskoolitusi sadadele riigiametnikele, kirjutas kaasamise käsiraamatu ja mitmeid artikleid.

Aasta missiooniinimene: Tallinna Ülikooli rahvusvahelise- ja võrdleva poliitika lektor Oudekki Loone. Võtab aktiivselt sõna inimõiguste, võrdõiguslikkuse, keskkonna ja teistel ühiskonda puudutavatel teemadel.

Aasta tegu: kodanikuühenduste aktiivne tegutsemine mulluste kohalike valimiste ajal. Valimiste eel korraldati väitlusi, analüüsiti valimislubadusi, korraldati varivalimised, viidi läbi kohtumisi kandidaatidega jne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles