Postimehe ajakirjanik on üks Bonnieri preemia nominente

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuli Koch.
Tuuli Koch. Foto: Karli Saul

Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) seitsmeliikmeline žürii valis täna toimunud koosolekul välja 2009. aasta Bonnieri preemia nominendid, kelle seas on ka Postimehe ajakirjanik Tuuli Koch, võitja avalikustatakse aga alles 2. märtsil toimuval pidulikul tseremoonial.

Žürii valis 19 võistlustöö hulgast neli nominenti: Koit Brinkmann ja Piret Reiljan Äripäevas eelmise aasta augustis ja septembris ilmunud artiklite seeriaga Gildi
investeerimispettustest; Peeter Ernits Maalehes 2009. aasta oktoobris ilmunud artiklitega «Alajõe volikogu valivad surnud hinged» ja «Nii lihtne see ongi: pudel
peeti ja kolm latikat»; Tuuli Koch Postimehes 23. septembril 2009 Postimehes ilmunud artikliga «Lang tühistas küberründaja viisakeelu» ning Piret Reiljan Äripäevas mullu juunist oktoobrini ilmunud artiklite seeriaga kliente kahjustanud konfliktist Swedbanki pensionifondides, vahendas EALLi pressiteade.

Uuriva ajakirjanduse võitja avalikustatakse 2. märtsil Tallinnas Rootsi saatkonnas toimuval auhinnatseremoonial. Meediakontserni Bonnier ja ajalehe Äripäev väljapandud preemia suurus on 40 000 Rootsi krooni. Sel aastal andis meediakontsern Bonnier uuriva ajakirjanduse auhinna välja juba 15. korda. 

Žürii hinnangul oli Bonnieri preemiale esitatud võistlustööde tase seekord väga hea, eriti kõrgel tasemel olid kõik nominendid.

Žüriisse kuulusid Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, Eesti Ekspressi peatoimetaja Priit Hõbemägi, Eesti Päevalehe peatoimetaja Lea Larin, Postimehe peatoimetaja Merit Kopli, Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik, Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg ning EALLi juhatuse liige Toomas Leito. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles