Valitsus ei toeta ringhäälingu juhatuse vähendamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhäälingu logo.
Rahvusringhäälingu logo. Foto: Mihkel Maripuu

Valitsus ei toeta Keskerakonna fraktsiooni algatatud eelnõu, millega oleks vähendatud rahvusringhäälingu juhatuse liikmete arvu ning suurendataks nõukogu otsustuspädevust.

Kultuuriministeeriumi hinnangul pole vaja Eesti Rahvusringhäälingu seadust muuta, sest mitmed eelnõu autorite pakutud muudatused on sisuliselt juba olemas praegu kehtivas seaduses. Samuti pole tegelikku vajadust seaduse muutmiseks.

Ettepaneku eelnõu mitte toetada tegid nii kultuuriministeerium, rahandusministeerium kui ka justiitsministeerium.

Eesti Keskerakonna fraktsiooni 19. jaanuaril algatatud eelnõuga tahetakse täpsustada Eesti Rahvusringhäälingu eesmärke, ülesandeid ja tegevuspõhimõtteid.

Muudatuste kohaselt peaks rahvusringhäälingu juhatuse esimees korra aastas esitama riigikogu täiskogule suulise ja kirjaliku aruande rahvusringhäälingu tegevusest. Samuti vähendaks eelnõu juhatuse liikmete arvu viielt kolmele.

Teisalt soovib eelnõu suurendada nõukogu otsusepädevust - nõukogu võiks koosolekul langetada otsuseid ka ringhäälingu programmi puudutavates küsimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles