Mihkelson: välispoliitika peab majandust ja ettevõtlust toetama

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson.
Marko Mihkelson. Foto: Peeter Langovits.

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Marko Mihkelson ütles täna riigikogus toimunud välispoliitika arutelul, et Eesti diplomaatia peab senisest enam teenima majandushuve.


Eestil kui väikeriigil on Mihkelsoni hinnangul keeruline võistelda kõigis kategooriates, kuid seda enam tuleb panustada sellesse, mis sõltub meie enda tegevusest. «Eesti euroalaga liitumisel tuleb poliitikutel ja diplomaatidel anda oma panus, et meie majanduskeskkonna seisust ning eesmärkidest oleks võimalikult hea ülevaade kõigil, kes ühel või teisel määral puutuvad kokku eurotsooni laiendamise otsuse tegemisega,» märkis Mihkelson.

Mihkelson sõnas, et avalik sektor peab olema efektiivsem ettevõtete ekspordivõimekuse kasvatamisel ja konkurentsitingimuste parandamisel. Selleks loob hea eelduse eelmisel aastal majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis valminud ja valitsuse poolt heaks kiidetud majanduse rahvusvahelisustamise strateegia Made in Estonia.

«On ülimalt tähtis, et Eesti viiks sellel aastal lõpule liitumiskõnelused maailma ühe prestiižikama, demokraatlikke ja inimõigusi austavaid avatud turumajandusega riike ühendava Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooniga. Juba üksi liikmestaatus selles klubis on oluliseks täiendavaks garantiiks Eesti investeerimiskliima edendamisel ning samas ka meie enda rahvusvahelise positsiooni tugevdamisel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles