Eesmaa: Lausing peaks tõsiseltvõetavuseks rahaandja avalikustama

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Eesmaa
Enn Eesmaa Foto: Peeter Langovits / Postimees

Keskerakonna aseesimehe Enn Eesmaa sõnul peaks erakonna ebaseaduslikust rahastamisest rääkinud Tarmo Lausing enda tõsiseltvõetavuse huvides avalikustama selle inimese nime, kes talle väidetavalt erakonnale viimiseks teadmata päritolu raha andis.

Eesmaa ütles Postimehele, et kui Lausing räägib mitu aastat tagasi toimunud sündmustest ja ei nimeta väidetava raha andja nime, siis ei saa tema juttu kuidagi tõsiseltvõetavaks pidada.

«Silver Meikaril oli vähemalt nii palju julgust, et kui ta rääkis Reformierakonna ebaseaduslikust rahastamisest, siis tuli ta välja ka konkreetsete nimedega,» ütles Eesmaa.

Keskerakonna aseesimehe sõnul ei ole partei juhatus Lausingu väljaütlemisi veel arutanud, kuid tema sõnul tuleb see teema kindlasti mingil moel jutuks järgmisel esmaspäeval toimuval juhatuse koosolekul.

Keskerakonna ebaseaduslikust rahastamisest rääkinud Tarmo Lausing ütles täna Postimehele, et avalikustab talle raha andnud erakonna liikme nime erakonna konkreetse sooviavalduse peale.

Möödunud kuul Keskerakonnast välja astunud Tarmo Lausing ütles Eesti Ekspressile, et tema endises parteis anti talle korduvalt raha, millele ta pidi annetajad leidma ning tema hinnangul on erakonna rahapesuvõrgustikus sadu inimesi. Lausingu sõnul viis ta Keskerakonnale kokku 350 000 krooni, ühel korral 250 000 ja teisel korral 100 000 krooni. Lausingu sõnul sai ta raha Keskerakonna liikmelt, kes on ka praegu riigis ja erakonnas kõrgel kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles