Suvel tuleb Tallinna 300 küberkaitse spetsialisti

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur osa Kunda linnast jäi internetiühenduseta.
Suur osa Kunda linnast jäi internetiühenduseta. Foto: Reuters / Scanpix

Küberkaitse Kompetentsikeskus toob juunis Tallinna ligi 300 küberjulgeoleku eksperti kogu maailmast, et käsitleda valdkonna uusimaid arenguid.


Konverentsi peakõnelejaks on tunnustatud krüptoloog ja küberjulgeoleku ekspert Bruce Schneier.

15-18. juunil toimuva küberkonflikti konverentsi eesmärgiks on uurida seost informatsiooni turvalisuse ja riikliku julgeoleku vahel, teatas keskus. Sisult jaguneb üritus kolmeks teemaks, et käsitleda paralleelselt strateegilisi, tehnilisi ja õiguslikke küberjulgeoleku aspekte. Konverentsil esinevad eelretsenseeritud ettekannetega eksperdid valitsusasutustest, kaitsevägedest ja ülikoolidest üle kogu maailma.

Konverents toimub Eesti Draamateatris ning on jätk eelmisel aastal keskuse korraldatud kahele konverentsile, mis keskendusid kübersõjale ja küberkonflikti õiguslikele aspektidele.

Küberkaitse Kompetentsikeskus on 2008. aastal asutatud ja NATO akrediteeritud rahvusvaheline sõjaline organisatsioon. Keskus tegeleb küberjulgeoleku alaste konsultatsioonide, uurimistöö ja arendustegevusega. Kompetentsikeskuse missiooniks on suurendada NATO, tema liikmesriikide ja partnerite vahelist infovahetust, koostööd ja võimekust küberkaitse alal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles