Simson: ilmselt olid meie sõnumid pisut killustunud

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna valimisreklaam.
Keskerakonna valimisreklaam. Foto: Peeter Langovits

Tänases Postimehes avaldatud värske uuringu järgi on Keskerakonna toetus võrreldes eelmise aasta novembriga kahanenud kaks protsenti, mis tõukas nad seniselt liidrikohalt teisele positsioonile.


Kui riigikogu valimised toimuksid pühapäeval, annaks Keskerakonna poolt oma hääle 18 protsenti valijaist, eelmise aasta novembris oleks neil valijaid olnud 20 protsenti, oktoobris aga 21 protsenti.

Keskerakonna aseesimees Kadri Simson sõnas, et ilmselt on Keskerakonna sõnumid tööpoliitika ja majanduspoliitika osas olnud mõnevõrra killustunud ja seetõttu on tänase poliitika alternatiiv liiga vähe nähtav. «Samas on see mõneti kummaline, sest Eesti on olnud ju majanduslanguses Euroopa üks enim kannatanud riike ja kindlasti saanuks targema tegutsemisega teatud vigu vältida.»

Reformierakonna tõusu kohta arvas Simson, et neid on aidanud ehk see, et eelarvekärbetest on viimasel ajal olnud vähem juttu. «IRL paistab valitsuses reformistide kõrval mõnevõrra vähem välja, nende algatusi pannakse seisma ja see jätab IRList kuidagi nõrga mulje,» märkis Simson.

Samas peab tema kinnitusel erakondade uuringu puhul silmas pidama ka Turu-uuringute ASi analüütikute paari kuu tagust arvamust, et valijad, kes valimistel eelistavad sotsiaalseid jõude, on valimistevahelisel ajal ujedamad oma eelistusi avaldama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles