Loomaõiguslased avaldasid Kärdlas tsirkuse vastu meelt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomaõiguslaste protest Pärnus tsirkusetelgi lähedal.
Loomaõiguslaste protest Pärnus tsirkusetelgi lähedal. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Liikumine Loomade Nimel korraldas täna õhtul Hiiumaal Kärdla Selveri juures meeleavalduse, et protesteerida loomade kasutamise vastu läheduses etendusi andvas tsirkuses.

Liikumise aktivist Loore-Emilie Raav ütles, et Eestis tuuril oleva Loomade Tsirkuse vastasel meeleavaldusel osales 12 inimest.

Raav märkis, et tsirkus oli plakatitel algselt oma asukohana märkinud Kärdla Selveri juures asuva ala, seetõttu registreerisid ka loomaõiguslased oma meeleavalduse samasse kohta.

«Kohapeal selgus, et tsirkus asub selverist mitusada meetrit eemal. Samuti oli tsirkusetuuri korraldaja registreerinud Kärdla linnavalitsuses meelavalduse 300 meetri raadiuses ümber tsirkuse, märkides korraldajaks liikumise inimeste ja kiskjate võrdsuse eest või midagi sarnast,» märkis Raav.

Kuna loomaõiguslaste meeleavaldus oli registreeritud Kärdla Selveri juures, said nad loosungiga meelt avaldada vaid seal. Küll aga jagasid nad tsirkuse sissepääsu juures lendlehti, mis ei ole käsitletav meeleavaldusega.

Loomaõiguslaste sõnul peavad tsirkuseloomad tuuridel taluma kitsaid olusid treilerites või aedikutes, pidevat ja pikaajalist transporti, ebapiisavat ja ebaloomulikku sotsiaalset keskkonda, müra ning muid nende eluolu negatiivselt mõjutavaid tegureid.

Nende hinnangul ei ole normaalne, et loomad peavad elama ja käituma inimeste soovide järgi mitmeid kuid järjest, minnes vastuollu kaasasündinud keskkonnaspetsiifiliste ning käitumuslike instinktidega.

Liikumine leiab, et meelelahutus, mis toimib kellegi heaolu arvelt, ei ole eetiline. Meil ei ole vaja loomi kasutavaid tsirkuseid, sest meelelahutuseks on piisavalt teisi piinamisvabu alternatiive.

Eesti loomaõiguslaste liikumise Loomade Nimel on korraldanud loomi kasutavate tsirkuste vastaseid meeleavaldusi ja lendlehtede jagamisi alates käesoleva aasta maikuust.

Järgmine sarnane meeleavaldus toimub Kärdlas samas kohas laupäeval kell 14.15-20.15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles