Maanteeamet plaanib kiiruskaameraid juurde hankida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera paigaldamine Tallinna-Tartu maanteele.
Kiiruskaamera paigaldamine Tallinna-Tartu maanteele. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kuigi siseministeerium ei suuda prognoosida, millal kiiruskaamerate andmete põhjal trahvimist on võimalik alustada, plaanib maanteeamet kaameraid juurde hankida.

«Tulevikus on plaanis lisada kiiruskaameraid ka teistele maanteedele, kuid hetkel ei ole veel kindel kuhu ja kui palju, sest see teema on alles arutamisel,» ütles maanteeameti pressiesindaja Timo Vijar BNSile.

Valitsus toetas lõppeval nädalal riigikogu õiguskomisjoni algatatud liiklusseaduse ja väärteomenetluse seadustiku muutmise seaduse eelnõu, mis annab juriidilise aluse kiiruskaamerate kasutamiseks.

«Nüüd peaks olema juriidiline alus täpsustatud, nii et ega see tehnilisi aspekte kõiki ei lahenda, kuid juriidiliselt kuni trahviteate kättetoimetamise korra muutuseni teeb see kiiruskaamerate kasutamise sujuvamaks tulevikus,» ütles peaministrit asendanud teadus- ja haridusminister Tõnis Lukas pärast valitsuse istungit.

Siseministeerium ei oska siiski veel prognoosida, millal kiiruskaamerate fikseeritud rikkumiste kohta menetlusi saab alustada. «Hetkel ei saa veel öelda, mis kuupäeval täpselt kiiruskaameratega trahvimist alustatakse. Kõige parim lahendus oleks aga kui liiklejad oleksid seaduskuulekad ning ei rikuks liikluseeskirju, siis ei peaks kedagi trahvima,» leidis siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koort.

Koorti sõnul on tegu erinevate infosüsteemide koostoimega, mis eeldab kõikide lülide veatut tööd. «Süsteemi täieliku stabiilsuse ja usaldatavuse tagamiseks on otsustatud täiendava testimise kasuks,» ütles Koort.

Kui süsteem on reaalsetes oludes piisavalt testitud, siis hakatakse saatma hoiatustrahve.

Samas on kiiruskaamerad Koorti hinnangul oma ülesande juba täitnud, vähendades piirkonnas kiiruseületajate hulka peaaegu neli korda. «Sellega on strateegiline eesmärk saavutatud,» nentis Koort.

16 kiiruskaamera paigaldamise ligi 65-kilomeetrisele lõigule Tallinna-Tartu maanteel lõpetas maanteeamet mullu novembri lõpus.

Kiiruskaamerate sekkumiskünnis on testperioodil seatud kiirusele 97 km/h, menetlust kiiruse ületamisele esialgu ei järgne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles