Vähetuntud terasemagnaat tõusis Venemaa rikkaimaks inimeseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Lissin
Vladimir Lissin Foto: ITAR-TASS / Scanpix

2009. aastal, mil finantskriisile vaatamata suurenes kõigi Venemaa oligarhide varandus, tõusis riigi rikkaimaks inimeseks terasemagnaat Vladimir Lissin, kirjutas täna ajakiri Finans.


Venemaa suurima terasetootja Novolipetsk Steel (NLMK) omanik kasvatas tänu ettevõtte aktsiahinna tõusule mullu oma varandust 7,7 miljardilt dollarilt 18,8 miljardini, vahendas AFP ajakirja teadet.

Lissin tõukas rikkurite edetabeli tipust aastataguse esinumbri, investeerimisfondi Onexim omaniku Mihhail Prohhorovi, kelle varandus tõusis 14,1 miljardilt 17,85 miljardi dollarini.

Kolmandal kohal on jalgpalliklubi Chelsea omanik Roman Abramovitš, kelle varandus ulatub praegu mulluse 13,9 miljardi asemel 17 miljardi dollarini.

Lissin on Finansi hinnangul avalikkuse jaoks kõige vähetuntum isik, kes kunagi Venemaa rikkaima inimese tiitlile on pretendeerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles