Milline riigikogulane teeb praktilisemaid kingitusi?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liigne kommisöömine võib diabeeti põhjustada.
Liigne kommisöömine võib diabeeti põhjustada. Foto: Peeter Langovits.

Kui enamasti kingivad rahvasaadikud visiitidel riigikogu sümboolikaga suveniire, siis Georg Pelisaar lähenes asjale praktiliselt ja kinkis näiteks Kähri küla seltsimajale veekeedukannu.

Toompea raamat ja album, riigikogusümboolikaga pastakad, mälupulgad, õllekannud ja seinataldrikud on riigikogulaste kuluhüvitiste esinduskuludes enim märgitud kingitused, kirjutab Õhtuleht.

Sekka klaasvitraaž Keit Pentuselt (RE) vanurite eneseabi ja nõustamisasutusele ning ligi paari tuhande kroonine ARSist tellitud sõlg Kaia Ivalt (IRL) Türi kesklinna lasteaia 35. sünnipäevaks, loomulikult ka palju lillekimpe.

Mai Treial tellis riigikogu suveniirilaost mullu juuni lõpul ja juuli algul peetud kohtumiste tarbeks 35 pastakat, suveniirtaldriku ja Toompea albumi - kokku üle 1300 krooni eest, riigikogu esimees Ene Ergma (IRL) kinkis juulis igale 15 Eesti maakonnale paarisajakroonise tähistaeva kaardi, mille raamimisele kulus ligi 10 000 krooni.

Augustis asendusliikmena parlamenti tulnud Georg Pelisaar (KE) viis aga mullu 21. novembril Põlva lähedal asuva Kähri seltsimaja rahvale avamiskingiks 429 krooni maksva Severini veekeetja, sest riigikogu meenete hulgas on tema arvates praktilisi kingitusi suhteliselt vähe valida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles