Üliõpilased valmistavad ette järgmist kohtuasja riigi vastu

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Üliõpilaskondade Liidu juhatuse esimees Maris Mälzer
Eesti Üliõpilaskondade Liidu juhatuse esimees Maris Mälzer Foto: Peeter Langovits

Eesti Üliõpilaskondade Liit (EÜL) alustas uue kaebuse ettevalmistamist riigi vastu riigikogu otsuse tõttu 1. juulist 2009 lõpetada õppelaenude hüvitamine riigi ja kohalike omavalitsuste töötajatele ning lapsevanematele.


Kohtusse pöördujaks on seekord lapsevanemast üliõpilane, kellel oli enne eelmise aasta juulit õigus õppelaenu hüvitamisele.

«Õppelaenu hüvitamisele oli ja on õigus kõigil üliõpilastel, kes enne seadusemuudatust kehtinud korra alusel on võtnud õppelaenu ja vastavad hüvitamise tingimustele. Loodame, et kohtu poole ei pea pöörduma kümned üliõpilased ning me saavutame riigiga kohtuvälise kokkuleppe. Selle puudumisel jätkame õiguslike lahenduste otsimist,» teatas EÜLi juhatuse esimees Maris Mälzer.

Riigitöötajate õppelaenude hüvitamise osas ootab EÜL ära Anija vallavalitsuse edasise tegevuse Mirjam Tinno kohtuasjas, misjärel langetatakse otsus edasistes tegevustes.

EÜLi poole on pärast Tallinna Halduskohtu otsust Mirjam Tinno kohtuasjas pöördunud kümneid tudengeid, kes on avaldanud valmidust riik kohtusse kaevata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles