Seksuaalvähemuste esindaja: noored on homode suhtes vägagi tolerantsed

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reimo Metsa arvates võiks partnerlusseadus laieneda ka heteropaaridele.
Reimo Metsa arvates võiks partnerlusseadus laieneda ka heteropaaridele. Foto: Liis Treimann

Seksuaalvähemuste kaitse ühingu juhi Reimo Metsa sõnul on noored homopaaride suhtes palju tolerantsemad kui nende vanemad oskavad arvata.

Metsa hinnangul jäävad vaenulikud netikommentaatorid enamasti vanusevahemikku 35-50. «Ilmselt on Nõukogude aeg neid väga ruineerivalt kohelnud ja tekitanud ebatolerantse hoiaku,» märkis ta, meenutades, et seksuaalvähemused olid Eestis väga kaua tabuteemaks.

Metsa sõnul ei saa homoabielud mitte kellelegi kuidagi kahju tekitada. «Vastupidi, kui riik tagab inimestele nende õigused, on inimesed õnnelikumad ja seega ka produktiivsemad.» Tema arvates võiks üldse põhiseadusesse kirja panna, et igal inimesel on õigus elada õnnelikult.

Metsa hinnangul on abielu iganenud institutsioon ning seepärast eelistavadki seksuaalvähemused abielu asemel homopaaride registreeritud partnerluse seadustamist. Tema arvates võiks partnerlusseadus laieneda ka heteropaaridele, kuna see on palju tänapäevasem lahendus kui abielu.

Siiski ei ole Metsa sõnul ükski erakond peale sotsiaaldemokraatide avaldanud oma selget seisukohta partnerlusseaduse suhtes. Tema hinnangul kardavad erakonnad, et kui nad pooldavad avalikult samasooliste paaride suhete juriidilist reguleerimist, tembeldatakse nad kohe homoerakonnaks või homode õiguste kaitsjateks.

Mets aga toonitas, et põhiseaduse ees on kõik võrdsed ja mida paremini inimesed sellel väiksel maalapil omavahel läbi saavad, seda kergem on kõigil elada.

Mets rõhutas, et nüüdseks on ka Euroopa Liit kehtestanud uutele liikmesriikidele tingimuse, et liitumiseks peab neil muuhulgas olemas olema seksuaalvähemusi puudutav seadusandlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles