Lukas: Viljandi superkoolist saaks eeskuju kogu Eestile

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis on neli koolihoonet, mis võiksid tulevase gümnaasiumi asukohana arutusele tulla. Märtsi lõpuks peab linnavalitsus esitama volikogule koolivõrgu muutmise kava, milles on kirjas ka uue kooli asukoht.
Viljandis on neli koolihoonet, mis võiksid tulevase gümnaasiumi asukohana arutusele tulla. Märtsi lõpuks peab linnavalitsus esitama volikogule koolivõrgu muutmise kava, milles on kirjas ka uue kooli asukoht. Foto: Elmo Riig / montaaž

Haridusminister Tõnis Lukas kiitis Viljandi võimukoalitsiooni kava jätta linna ainult üks riiklik supergümnaasium, leides, et nii võib sündida kool, mis on eeskujuks teistele maakonnakeskustele.


«Seniste gümnaasiumiklasside ühendamisel üheks riigigümnaasiumiks on võimalik pakkuda Viljandi õpilastele pakkuda suuremate valikutega, kaasaegset ja kõrgel tasemel gümnaasiumiharidust ka linna ja maakonna õpilaste arvu vähenemise tingimustes,» leiab Lukas Viljandi linnavolikogule saadetud avalikus kirjas.

Tema sõnul on ühtlasi võimalik saavutada maakonnasisene haridustööjaotus, mida tunnustavad ka ülejäänud samas maakonnas ja linnas asuvad koolid.

«Haridus- ja teadusministeerium näeb väga head võimalust, et edukate läbirääkimiste korral saab Viljandi linna ja riigi koostöös tekkivast Viljandimaa kesksest riigigümnaasiumist üks Eesti väljapaistvamaid gümnaasiume, mis on eeskujuks kõigile teistele maakonnakeskustele.»

Lukase sõnul on ministeerium valmis pidama linnaga konkreetsete läbirääkimisi, mis võimaldaks linnavalitsusel esitada koolivõrgu ümberkorraldamise kava volikogu märtsikuu istungile ning avada riigigümnaasium alates 1. septembrist 2011. aastal.

Kohalik võimuliit esitas paari päeva eest Viljandi linnavolikogule koolivõrgu reformi eelnõu, mis volitaks vastuvõtmisel linnavalitsust pidama läbirääkimisi haridusministeeriumiga riigigümnaasiumi asutamiseks Viljandi linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles