Ergma: Kaitseliidu taastamine oli julge omaalgatus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliit korraldab kõikjal Eestis üritusi.
Kaitseliit korraldab kõikjal Eestis üritusi. Foto: Raigo Pajula

Riigikogu esimees Ene Ergma tunnustas täna Kaitseliidu taasasutamise 20. aastapäevale pühendatud kõnekoosolekul oma kõnes Kaitseliidu toonast algatust, aga ka praeguseid saavutusi.

«Kaitseliit taastati poolteist aastat enne Eesti ametlikku taasiseseisvumist. See oli okupatsiooni oludes julge omaalgatus,» kõneles Ergma.

Riigikogu esimehe arvates oli Kaitseliidule suur väljakutse Eesti kongressi valimiste turvamine ja istungite valve.

Ergma sõnul on Kaitseliit taasloomisest saadik 20 aasta jooksul läbinud pika arengu ja pälvinud rahvalt kõrge usalduse. «Vabale tahtele ja omaalgatusele toetudes on Kaitseliit suurendanud rahva valmisolekut kaitsta Eesti iseseisvust. Kaitseliitlaste valmisolek riigile raskel ajal appi tulla oli nähtav ka mõned aastad tagasi aprillis.»

Ergma sõnul on Kaitseliit väärtustega liit, mis seob liikmeskonnaks väga erinevaid inimesi erinevatelt elualadelt. Neid inimesi seob üks tahe ja eesmärk - kaitsta Eestit.

Samuti tõstis ta esile kaitseliitlaste panust välismissioonidel. «See näitab kaitseliitlaste võimeid ja sisukust ning lisab meile usaldusväärsust ka meie liitlaste silmis NATOs ja Euroopa Liidus,» ütles Ergma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles