Lukasele paistab koolireformi olukord üsna lootusetu

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas avaldas täna riigikogus lootusetust, et põhikooli- ja gümnaasiumiseadus üldse riigikogus vastu võetakse, kuna selle menetlemine on opositsiooni haardes.

«Minul on arvamus kujunenud, et seda seadust tegelikult vastu ei võeta,» ütles Tõnis Lukas täna riigikogu infotunnis põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse kohta küsimustele vastates. «Esiteks on sellega seotud ikkagi küllalt palju selgitamist vajavaid kvaliteedikriteeriume, millest võib-olla lihtsalt loosungite vormis või mööda maakonda sõites veoauto kastist kõnesid pidades on väga raske rääkida ja inimestel raske aru saada.»

Lukase hinnangul võib koolireform olla poliitiliselt liiga keeruline teema. «Aga teiseks, juhtivkomisjoni juhib opositsiooni liige, aseesimees on opositsiooni liige,» lisas ta. «Ma ei ole näinud erilist huvi selle põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse eri valdkondade ning blokkide suhtes.»

«Seal on palju asju, mida Eesti haridussüsteem ootab, ja mul on kahju, et see seisab pisukeses vaikelus,» avaldas Lukas kahetsust, et koolireform riigikogus toppab.

Endine haridusminister keskerakondlane Mailis Reps rahustas ministrit: «Me menetleme teda iga päev ja kogu aeg ja mõni tund tagasi komisjonid alles lõppesid ja homme alustame jälle.»

Lauri Luik Reformierakonnast ei jaganud samuti Lukase pessimismi: «Mina oleksin natuke positiivsem. Ma ikka loodan, et me suudame selle asja siin üheskoos mingil hetkel lähitulevikus ka vastu võtta.»

Jaanuari lõpus loobus Lukas põhikooli ja gümnaasiumi jõuga lahutamisest ja avaldas seejuures lootust , et see loobumine kõrvaldab viimase takistuse kogu haridusuuenduse jaoks olulise koolireformi riigikogus vastuvõtmise teelt, sest seda seadust on varsti vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles