Keskerakond hüvitaks töötule töötukassa vastuvõtuga seotud kulu

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna algatab riigikogu Keskerakonna fraktsioon eelnõu, milles nähakse ette töötukassa vastuvõtuga seotud transpordi kulutuste hüvitamist neile töötutele, kelle kodukohas puudub töötukassa esindus.

«Seadus kohustab töötut käima vähemalt kord 30 päeva jooksul töötukassas vastuvõtul, vastasel juhul teeb töötukassa otsuse inimeselt ametlikult registreeritud töötu staatuse äravõtmiseks,» ütles riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson. Ta märkis, et vastuvõtul käimine toob just maapiirkondades elavatele töötutele kulutusi, mida ei kompenseerita.

Aastas lõppeb töötu staatus sanktsiooni tõttu ligi 30 000 inimesel. Simsoni sõnul on need juhtumid, kus inimene ei ole leidnud tööd, kuid kaotab siiski töötu staatuse. Enamasti ongi põhjuseks, et töötu ei ole jõudnud igakuisele vastuvõtule töötukassas või on rikkunud tööotsimisnõuet või individuaalset tööotsimiskava.»

Keskerakonna algatatud tööturuteenuste ja -toetuste seaduse muutmise järgi hüvitatakse töötukassa vastuvõtuga seotud kulutused nii nagu praegu tööturukoolitusele, tööharjutusele ja tööpraktikale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles