Nestor: riik peab lõpuks töötuse tagajärgi lahendama hakkama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor
Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Eiki Nestor kutsus tänasel riigikogu arutelul koalitsioonierakondi toetama eelnõusid, mis leevendavad ka tegelikkuses tööpuuduse sotsiaalseid mõjusid.

Nestor tõi välja sotsiaaldemokraatide esitatud ja esimese lugemise läbinud eelnõu, mis ei luba enam lapsetoetusi arvata toimetulekutoetuse määramisel puuduses elava perekonna tulude hulka.

Samuti tuleb tema sõnul tegeleda teiste eelnõudega, mis aitavad töötuid peresid ja seal kasvavaid lapsi.
Nestori arvates peab riik hakkama lõpuks lahendama neid sügavaid probleeme, mis on seotud pikaajalise töötuse ja sellega kaasneva vaesusega.

«Mida kauem on inimesed tööturult eemal, seda raskem on neid sinna hiljem tagasi tuua. Need inimesed ei tohi meie jaoks kaduma minna,» lausus ta.

Nestori hinnangul vähendaks üha süvenevat vaesust see, kui riigikogu vabastaks pikka aega töötud olnud vanemad lasteaiakoha tasumisest ja maksaks nende lastele täiendavat toetust.

Veel tutvustas Nestor riigikogu ees töölepinguseadusesse tehtud ettepanekuid, mis suurendavad koondatute ja töölt kokkuleppel lahkunud inimeste hüvitisi. Praegune töötuse tase tõestab Nestori väitel kujukalt, et Reformierakonna ning IRLi poliitikud eksisid, kui nad läinud aastal väitsid, et töölepinguseaduse ringitegemine ehk töötajatest odavam vabanemine loob juurde uusi töökohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles