Pevkur: riigi abil saab rakendust 20 000 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa.
Töötukassa. Foto: Urmas Luik

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles riigikogus tööpuuduse arutelul, et sel aastal võib riigi abiga


rakendust leida 15 000 kuni 20 000 inimest.

Pevkur kinnitas Kuku raadiole antud intervjuus, et kui liita kokku palgatoetuse, tööpraktika ja ettevõtluse alustamise toetuse läbi loodud töökohad, siis nende kolme meetme peale on eilse seisuga 1500 inimest saanud endale rakenduse.

Pevkur lisas, et kui neile liita juurde ka teised abimeetmed, nagu avatud taotlusvoorud, tööharjutus, avalik töö ja teiste organisatsioonide pakutavad võimalused, siis võib eeldada, et seniste arengute jätkudes leiab ainuüksi riigi abil tänavu rakendust kuni 20 000 inimest.

Sotsiaalminister kinnitas, et kui jaanuaris tuli uusi registeerituid töötuid arvele kuskil 11 000 või natuke rohkemgi, siis samal ajal läks registrist välja umbes 8000 inimest - seega on reaalne vahe 3000 inimese kandis. Neist umbes pooled said ka kindlasti töökohad ja andsid sellest töötukassale teada.

Ülejäänud poole osas aga täpsed andmed puuduvad. Pevkuri sõnul näitab see, et jaanuaris toimus umbes 5000 kuni 6000 töövahetust või töökohaleidmist. Ta lisas, et need numbrid näitavad ainult seda, mis on riigi abil tehtud uued töökohad - lisanduvad ettevõtjate loodud töökohad.

Pevkur osutas ka, et töötukassal on praeguse seisuga reaalselt pakkuda 2242 töökohta, neist 500 Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles