Kohila vald suunab tähelepanu keskkonnaharidusele

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohila vald on mitmekülgse loodusega.
Kohila vald on mitmekülgse loodusega. Foto: Corbis/ Scanpix.

Keskkonnaamet ja Kohila vallavalitsus allkirjastasid koostööleppe keskkonnahariduse edendamiseks Raplamaal.


Keskkonnaharidust hakatakse edendama Kohila keskkonnahariduse keskuses, mis avas uksed eelmise aasta lõpus. Võrdset tähelepanu pööratakse nii loodusharidusele kui ka keskkonnatehnoloogiale ja keskkonnakorraldusele.

Sihtrühmaks on üldhariduskoolide õpilased, kuid tähelepanuta ei jää ka lasteaialapsed ja täiskasvanud.

Kohila vallavanema Andres Saare sõnul on Kohila vallas keskkonnaharidusega gümnaasiumi juures aastaid tegeletud, kuid edaspidi tahetakse pakkuda paremaid võimalusi keskkonnahariduse saamiseks kogu Raplamaal, kus senini polnud ühtki keskkonnahariduse keskust.

Keskkonnaametil puudus seni Rapla maakona omavalitsuste seas koostööpartner, kellega koos keskkonnaharidust edendada.

Koostöös soovitakse korraldada keskkonnahariduslikke üritusi, viia läbi erinevaid projekte, vahetada informatsiooni, aidata kaasa olemasolevate vahendite efektiivsemale kasutamisele ja leida võimalusi täiendavateks ressurssideks keskkonnahariduse edendamisel.

Mitmekülgse loodusega Kohila vallas elab ligi 7000 elanikku ning valla pindala on 230 ruutkilomeetrit. Vallas asuvad mitmed olulised kaitsealused karstialad, varutakse erinevaid loodusvarasid nagu puit, turvas, kruus, paas, ning laialdaselt on tuntud ka loopealsed oma liigirikka taimestiku ja huvitavate karstinähtustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles