Aaviksoo: vigastatud sõdurite toetamine on muutunud tulemuslikumaks

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo kõneleb konverentsil teadus- ja arendustegevuse ning innovatsiooni strateegiast ja sellega seotud väljakutsetest.
Jaak Aaviksoo kõneleb konverentsil teadus- ja arendustegevuse ning innovatsiooni strateegiast ja sellega seotud väljakutsetest. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kaitseminister Jaak Aaviksoo ütles täna vigastatud kaitseväelastega kohtudes, et kogu ühiskond mõistab seda vastutust, mis kaasneb Eesti kaitseväelaste saatmisega ohtlikele välismissioonidele.

«Ja kui missioonil midagi juhtuma peaks, siis tuleb seda vastutust ka laiemalt kanda kogu riigil,» nentis Aaviksoo.

Tema sõnul on viimaste aastate jooksul vigastada saanud kaitseväelaste sotsiaalsete tagatiste kindlustamiseks muudetud seaduseid, moodustatud spetsiaalne jaoskond kaitseväes ning loodud kontakte partneritega nii Eestis kui ka välismaal.

«Meie tegevus vigastatud sõdurite toetamisel ja ravimisel on muutunud tulemuslikumaks, vastutustundlikumaks ja hoolivamaks. Ja kuigi selles küsimuses võib veel esineda teatud probleeme, olen veendunud, et me liigume õiges suunas,» kinnitas Aaviksoo.

Kaitseministeeriumis toimus täna infopäev vigastada saanud kaitseväelastele, kellele jagati teavet sotsiaalseid tagatisi puudutava seadusandluse ning taastusravi- ja invaspordivõimaluste kohta.

Kaitseväe tervisekeskuse sotsiaalse ja psühholoogilise toetamise jaoskonna põhiülesanneteks on sõjalistel operatsioonidel osalevate kaitseväelaste ja nende perede toetamine ning sõjalistel operatsioonidel haavata saanud kaitseväelaste ja nende lähedaste toetamine ning rehabiliteerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles