RMK nõukogu esimeheks valiti Mati Polli

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sylvesteri endine suuromanik Mati Polli.
Sylvesteri endine suuromanik Mati Polli. Foto: Erakogu

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) nõukogu valis 19. veebruari koosolekul nõukogu esimeheks OÜ Tristafan juhatuse liikme Mati Polli. Mati Polli on Eesti Metsatööstuse Liidu juhatuse liige ning on nimetatud RMK nõukogusse keskkonnaministri poolt.


Mati Polli sõnul peab RMK kindlustama kõigi riigimetsa poolt ühiskonnale pakutavate hüvede maksimaalse kasutusse võtmise. «RMK on viimasel ajal teadaolevalt palju tegelenud organisatsiooni efektiivsemaks muutmisega. Siiski peab lõpliku hinnangu andmiseks end RMK tänaste tegevustega põhjalikult kurssi viima ning alles siis on õige hakata edasisi samme kavandama,» sõnas Mati Polli, tänades nõukogu liikmeid talle osutatud usalduse eest.

Mati Polli nimetati RMK nõukogu liikmeks 28. jaanuaril 2010.a. Ta on RMK nõukogusse kuulund ka varem, aastatel 2002-2003.

Lisaks Mati Pollile kuuluvad RMK nõukogusse veel Riigikogu liikmed Tõnis Kõiv, Helmer Jõgi, Toomas Tõniste ja Valdur Lahtvee, rahandusministeeriumi riigi eelarvepoliitika asekantsleri kohusetäitja Ivar Sikk, keskkonnaministeeriumi kantsler Rita Annus, keskkonnaministeeriumi asekantsler Andres Talijärv ja AS Kunda Trans juhataja Andres Lume.

RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. RMK kasvatab metsauuendusmaterjali, korraldab metsatöid, tegeleb metsa ja puidu müügiga, korraldab riigimaadel looduskaitsetööde teostamist ning ulukihoolet. Lisaks kujundab RMK loodusteadlikkust ning pakub looduses liikumise ja metsapuhkuse võimalusi puhkealadel, viies Eesti rahvuspargis ning ligi 40 muul kaitsealal. RMK majandada on 38 protsenti Eesti metsadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles