Viljandi plaanib rajada riigigümnaasiumi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigigümnaasiumi loomisega loodetakse muuhulgas tõsta õppetaset.
Riigigümnaasiumi loomisega loodetakse muuhulgas tõsta õppetaset. Foto: Margus Ansu / Postimees

Viljandis võib ülejärgmisel õppeaastal tegevust alustada tipptasemel riigigümnaasium.

Noorte arvates pakuks iseseisev gümnaasium põhjalikumat õpet, samas peaks keskhariduse omandamise võimalus jääma ka neile, kes riigigümnaasiumisse ei pääse, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Gümnaasiumisse astujaid ei pruugi Viljandi kolmele päevagümnaasiumile enam jaguda. Uues, põhikoolist eraldi olevas gümnaasiumis aga võiks olla viis kuni seitse paralleelklassi, neli õppesuunda ja palju valikaineid.

Koolivõrgu ümberkorraldamise kava algatanud Viljandi volikogu fraktsioonide meelest piisaks linnas ühest gümnaasiumist, sest praegugi päris iga soovijat olemasolevatesse gümnaasiumidesse õppima ei võeta ja ümbruskonnas on tipptasemel kutsekoolid.

Viljandi linnapea Kalle Jents tõdes, et omavalitsustel on praegu väga raske teha suuremaid investeeringuid ning õnneks on haridusminister Tõnis Lukas pidanud võimalikuks, et riik saab siin appi tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles