Afganistani on lubatud tuhandeid lisasõdureid

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdur Talibani snaipritule eest varju jooksmas.
USA sõdur Talibani snaipritule eest varju jooksmas. Foto: AFP / Scanpix

Tänasel Afganistanis toimuva pealetungi teemalisel teabetunnil esinenud kaitseministeeriumi kriisireguleerimise ja operatsioonide osakonna juhataja Riho Rõngelepa sõnul on valmisolekust kriisikoldesse lisavägesid saata teatanud mitmed riigid.

 

Rõngelepa sõnul on praegu lubanud Itaalia juurde saata 1000, Gruusia 900, Poola 600, Suurbritannia 500, Slovakkia 250 ja Soome 80 sõdurit. Leedu kaalub tema andmeil lisaks sõjaväekontingendile panustada ka politsei väljaõppesse. Saksamaa on aga otsustanud läkitada 500 lisasõdurit ja veel 75 politseinikku ning suurendada poole võrra Afganistanile arenguabiks antavaid summasid.

«Kui veel poolteist-kaks aastat tagasi oli Afganistani puhul selline vaikiv seis, kui riigid väga palju ei kippunud panustama, siis praeguseks on üksmeel ja ostustavus pigem kasvanud,» märkis Rõngelep. «Ja seda näitavad need panused väga ilmekalt.»

Kaitseministeerium läkitab selle aasta keskel taas omalt poolt Kabuli kaitsenõuniku, kes hakkab töötama NATO treeningmissiooni NTM-A raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles