Ministeerium: harjutusväljaku laienemine tagab vaikuse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased Klooga harjutusväljakul
Kaitseväelased Klooga harjutusväljakul Foto: Toomas Huik

Kaitseministeeriumi kinnitusel laiendatakse Klooga harjutusväljakut selleks, et viia müratekitavad tegevused asulast kaugemale.

Klooga harjutusvälja laiendamine ei tähenda seda, et seda hakataks senisest intensiivsemalt kasutama, teatas kaitseministeerium.

Selle peamiseks eesmärgiks on viia müratekitatavad tegevused nagu lahinglaskmised ja õhkimised Klooga asulast kaugemale.

Ministeeriumi kinnitusel on harjutusvälja piiridesse jäävate kinnistute omanikke selle asutamise plaanidest teavitatud ning vastuväiteid nad asutamise kohta ei esitanud.

Nimetatud maaomanikele on tehtud ka hinnapakkumised nende kinnistuste ostmiseks ning vastavad läbirääkimised käivad.

«Praegu Eestis kehtiv seadusandlus ei nõua harjutusvälja asutamise kooskõlastamist kohaliku omavalitsusega,» teatab ministeerium oma vastulauses.

Küll aga võimaldab harjutusvälja ametlik asutamine alustada harjutusvälja detailplaneeringu algatamist, mille koostamine saab toimuda tihedas koostöös Keila vallavalitsuse ja avalikkusega.

Samuti eeldab igasugune ehitustegevus harjutusväljal kehtiva detailplaneeringu olemasolu.


Samuti annab harjutusvälja ametlik asutamine kaitseministeeriumile kindluse tuleviku ees, et harjutusväli on seal ka tulevikus, see võimaldab edaspidi teha investeeringuid Keila valla hallatavatesse teedesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles