Leedu endine välisminister saab ELi eriesindajaks Afganistanis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vygaudas Ušackas (keskel) mullu märtsis koos tollaste Saksamaa (vasakul) ja Austria ametivendadega.
Vygaudas Ušackas (keskel) mullu märtsis koos tollaste Saksamaa (vasakul) ja Austria ametivendadega. Foto: AFP / Scanpix

Täna Brüsselis kogunevad Euroopa Liidu liikmesmaade välisministrid nimetavad ELi järgmiseks erisaadikuks Afganistanis hiljuti Leedu esidiplomaadi kohalt tagasi astunud Vygaudas Ušackase, teatas diplomaatilistele allikatele viidates Saksa uudisteagentuur dpa.


45-aastase Ušackast eelistas kahele teisele kandidaadile ELi välis- ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja Catherine Ashton, vahendas ELTA.

Ušackas võtab ameti üle alates 2008. aasta juulist sel kohal teeninud itaallaselt Ettore Francesco Sequilt, kelle ametiaeg lõppeb sel kuul.

Erisaadiku peamine tööülesanne on koordineerida ELi ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonide abiandmist Afganistanis.

2008. aasta detsembris Leedu välisministriks tõusnud Ušackas astus tagasi tänavu jaanuaris, kuna president Dalia Grybauskaite kaotas tema vastu usalduse.

Leedu on ainus Balti riik, mis on võtnud enda hoolde ühe Afganistani provintsi ülesehitusmeeskonna. Leedulaste juhtimisel arendatakse üpris raskesti ligipääsetavat ja mägist Ghori provintsi Kesk-Afganistanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles