Ligi: kahju, et kirjas teletöötajaile olid kirjavead

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi
Rahandusminister Jürgen Ligi Foto: Mihkel Maripuu

Rahandusminister Jürgen Ligi kinnitas täna riigikogu ees arupärimistele vastates, et kahetseb ERRi töötajaile meili saatmises ainult seda, et sinna sattusid sisse mõned kirjavead.


Riigikogu Keskerakonna ja Rahvaliidu fraktsiooni liikmed tundsid huvi, millised olid Jürgen Ligi motiivid, kui ta saatis veebruari alguses ERRi töötajaile e-kirja, milles avaldas rahulolematust nende tööga. Ligi kirjast võis välja lugeda ka ähvardust, et rahvusringhääling võib  rahast ilma jääda.

«Kui ma midagi kahetsen, siis eelkõige seda, et tulenevalt hilisest kellaajast ja halvast valgusest ma tegin seal tähevigu. Väga piinlik oli näha, et see tehti avalikuks ja väga solvav oli, et ta tehti, sest reeglina selliseid meilivahetusi ei tehta avalikuks.»

Ligi rääkis, et saatis rahvusringhäälingu töötajaile vabas vormis e-kirja, mis oli meilivahetus isiklikul pinnal. «E-maili mõte oli rääkida ainult ühest saatest, mida ma süüdistasin ebaprofessionaalsuses, mitte kallutatuses.»

Ta lisas, et ei ole ERRi töötajatega kirja pärast tülis.

Selle kohta, et kirjas sisaldab justkui ähvardus ERR rahata jätta, ütles Ligi, et sellest ei saa juttugi olla. «Ma teadsin, nagu ma tean alati, mida ma räägin ja mida ma kirjutan. Juttugi ei saa olla ähvarduskirjast, tegemist oli preventiivse kirja tõlgendusega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles