Kohus karmistas aprillirahutuste viimases süüasjas karistusi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprillirahutuste tagajärjed Tallinnas..
Aprillirahutuste tagajärjed Tallinnas.. Foto: Liis Treimann.

Tallinna ringkonnakohus karmistas täna aprillirahutuste viimases kriminaalasjas süüdlastele määratud tingimisi vanglakaristusi.


Kohus rahuldas Põhja ringkonnaprokuröri Leelet Kivioja kaebuse ning mõistis uue otsusega massikorratuste ajal Tallinnas laamendanud Valter Saalistele tingimisi ühe aasta ja kuue kuu pikkuse ning Anton Stepnoile tingimisi üheaastase vangistuse, vahendas

ERRi uudisteportaal

.

Mullu septembri lõpus karistas Harju maakohus Saalistet tingimisi kaheksa kuu pikkuse ja Stepnoid tingmisi kuue kuu pikkuse vangistusega ning määras mõlemale mehele kolmeaastase katseaja.

Süüdistuse järgi ei allunud Saaliste 2007. aasta 26. aprilli õhtul rahvusraamatukogu juures politseinike seaduslikele korraldustele ja loopis neid kividega ning osales Tõnismäe tänaval riigilipu rüvetamises, Pärnu maanteel Westmani äri rüüstamises ning muu laamendamise kõrval ka Tatari tänaval asuva Woodstocki baari ründamises ja selle akende lõhkumises.

Süüdistuse kohaselt heitis Stepnoi samal õhtul Vabaduse väljakul politseinikele tossupommi, mis korravalvuritele kahju ei teinud ning lõhkus vanalinnas ühe vitriinakna ja varastas rüüstamise käigus Westmani ärist kasti õlut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles