Aasta ema: rahvas, hakake tööle!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta ema 2009 Maie Niit
Aasta ema 2009 Maie Niit Foto: Mihkel Maripuu

Aasta ema 2009 Maie Niidu soov vabariigi aastapäevaks on, et rahvas saaks tööd ja hakkaks ise usinamalt tööle.

«Soovin, et rahvas hakkaks ise tööle - teeks metsatöid, suvel kindlasti aiamaad ja leiaks ise rohkem võimalusi, kuidas ellu jääda,» ütles Maie Niit Postimees.ee'le. «Mitte ainult suhtumist, et põgene, vaba laps, Eestimaa pealt minema.»

«Ega nõukogude ajal oli ka palk meil väga väike, aga tegime kõiksugu lisatöid - kasvatasime kapsaid-kartuleid. Igaüks nuputagu nüüdki ise!»

«Riik jälle peaks olema aktiivsem rahvast sundima tööle. Riik ei pea kõike ise ära tegema inimeste jaoks, inimesed muudkui ootavad, suud ammuli, kust tuleb midagi. Peab lausa sundima inimesi tööle. Missugused need vahendid on - öeldakse, et vaba ühiskond, ei tohi kedagi sundida, aga ma leian, et kui see on kindla eesmärgiga inimestele head teha ja nad ikka tööle saata, siis on see väga hea!» lisas Niit.

Otepää lihatööstuse Edgar juht Maie Niit arvas samas, et väga kiiresti Eesti elu uuesti paremaks ei lähe. «Nii palju, kui ma neid formatsiooni muutusi olen näinud, siis ikka kõik asjad on võtnud aega. Kui pärast Stalinit tuli peale Hruštšovi sula, võttis muutus ka aega ikka kümme aastat,» põhjendas ta.

«Meil muidugi tuli õitseng väga kiiresti, seetõttu nüüd peame tagantjärele haavu lakkuma. Me oleks pidanud natuke aeglasemalt minema, mitte tormama ja kõike korraga kätte tahtma saada.»

Samas on haavade lakkumise aeg tema sõnul ka hea järelemõtlemiseks. Aga meil on riigis ka palju head, mida esile tõsta: «Pensionid on hästi - pensionäridel on leib laual. Hoolitsetakse ka laste eest ja noored emad saavad kodus olla kaks-kolm aastat,» meenutas Niit kontrastiks oma laste sündimise aega, mil vaid kaks kuud saadi imikuga kodus olla.

Vabariigi aastapäeval teeb Maie Niit kodus head süüa ja vaatab telerit. «Kodus ikka kringel, vaatame demonstratsioone ja pidutsemisi pealt. Puhas, rahulik ja ilus,» kirjeldas ta oma päeva.

Postimees.ee küsis Eesti elu edendajatelt, mida nad soovivad vabariigi aastapäeva puhul Eesti riigile ja rahvale. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles