Narva piiripunktist saadeti sisenemiskeeluga Iisraeli kodanik Venemaale tagasi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva rong Balti jaamas.
Moskva rong Balti jaamas. Foto: Peeter Langovits.

Eile varahommikul tõkestati Narva raudteepiiripunktis Moskva-Tallinna reisirongis Eesti Vabariiki sisenemine 1962. aastal sündinud Iisraeli kodanikul, kelle suhtes on kehtestatud Schengeni infosüsteemis tõkend riiki sisenemiseks.


Tegemist on esimese sarnase juhtumiga sel aastal ning keeld riiki sisenemiseks avastati Narva raudteepiiripunkti juht Andrus Tindi sõnul piirivalvebüroo ametnike poolt tavapärase dokumentide kontrolli käigus.

Sagedasemad on juhtumid, kus piirivalvebüroo ametnikule esitatakse kontrollimiseks võltsitud dokument.

«Kui eelmisel aastal avastati Eestis ühtekokku 31  juhtumit, kus isikud püüdsid riiki siseneda, esitades piirivalveametnikule dokumendi, mis osutus võltsinguks, siis nendest 16 avastati just Narva raudteepiiripunktis,» selgitas Tint.

«See, et valdav osa rikkujatest püüab riiki siseneda  just reisirongides, kus loodavad ja ootavad, et võltsingut ei märgata, on tingitud mitmest asjaolust. Esiteks on see kiireim otsetee Schengeni viisaruumi. Teiseks kehtib piiril teatavasti limiteeritud kontrollaeg 45 minutit ja seda olenemata reisijate arvust.»

Üheks magusaimaks ajaks sisenemiskatsetel on Tinti sõnul öised reisid. «Tänu meie ametnike valvsusele ning väga heal tasemel teise astme dokumentide kontrollile ja piirivalve valduses olevatele tehnilistele vahenditele, on õnnestunud võltsingud avastada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles