Relva-SS veteranide kogunemine möödus rahulikult

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sergei Stepanov

Täna Ida-Virumaal toimunud relva-SS diviisi veteranide kogunemine möödus rahulikult, lisaks veteranidele olid kohale tulnud ka skinhead`id ning Öise Vahtkonna liikmed.


Tänal kell 11.00 Vaivara vallas Sinimägedel toimunud üritusele kogunes 200 inimese ringis, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja Liivi Maalman.


Skinhead
`e oli üritusel kümmekond ja Öise Vahtkonna liikmeid umbes kümne ringis. Loosungeid, plakateid ega lippe kokkutulekule tulnute käes ei olnud.

Küll aga olid Öise Vahtkonna liikmetel käe ümber äärmusliikumisse kuulumist tähistavad lindid. SS-diviisi veteranid olid tsiviilriietes.


Kokkutulekul vahejuhtumeid ei registreeritud. Kohal viibinud politseinike arvu politsei avalikustama ei nõustunud, kuna see puudutab politsei taktikat.


«Oluline on see, et tagasime kokkutulekul, kus viibisid väga erinevate maailmavaadetega inimesed, avaliku korra ning kogunemine möödus rahulikult,» kommenteeris ürituse käiku Ida prefektuuri Narva politseiosakonna vanemkomissar Reeno Kullamä.

Kohal olid ka Taani ja Norra veternaid, kes koos eestlastega võitlesid Saksa armees, ütles Narvskaja Gazeta toimetaja Sergei Stepanov Postimees.ee'le.Üritusel osales ka tuntud rahvuslane Tiit Madisson. Üritus lõppes kell 15, kui Kaitseliit kostitas osalejaid sõdurisupiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles