Kogu Eestis mälestatakse Vabadussõjas langenuid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärgade asetamine Vabadussõja võidusamba juurde.
Pärgade asetamine Vabadussõja võidusamba juurde. Foto: Liis Treimann

Meenutamaks Eesti iseseisvuse eest langenuid, asetavad kaitseministeeriumi, Eesti kaitseväe ja Kaitseliidu esindajad täna hommikul pärjad Vabadussõjas langenute mälestusmärkidele üle kogu Eesti.


Kaitseminister Jaak Aaviksoo sõnul oli nii 90 aastat tagasi lõppenud Vabadussõjas kui ka tänases päevas rahva kaitsetahte kõrval samaväärselt oluline hoida tugevana liitlassuhteid.



«Eesti riigi rippumatuse ja vabaduse eest võlgneme tänu kõigile Eestimaa rahvastele kes omal ajal relva toel ning eluga riskides seisid Vabadussõjas ühiselt vastu võõrvõimu agressioonile. Kuigi sõja põhiraskus tuli meil endil kanda, oli Suurbritannia laevastiku viibimine Tallinna lahel ning Soome, Rootsi, Taani ja Ameerika Ühendriikide vabatahtlike toetus hindamatu tähtsusega,» lausus Aaviksoo.



Lisaks maakonnakeskustes asuvatele Vabadussõja mälestusmärkidele asetatakse Tallinnas pärjad ka Briti meremeeste haudadele Kaitseväe kalmistul, Toompeal Eesti Teaduste Akadeemia hoone juures asuva baltisakslaste mälestustahvli juurde, Meremuuseumi seinal asuva Soome vabatahtlike mälestustahvli juurde, Eesti juudi kooli seinal asuvale Vabadussõjas langenud juutide mälestustahvlile ning Kopli kalmistupargis asuva Vene valgekaartlaste mälestuskivi juurde. Vabadussõja lahingutes langenud Vene Loodearmee sõdurite mälestuseks asetatakse lilled Narva Garnisoni kalmistul asuvale mälestusmärgile.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles