Masso: presidendi kõnes oli tunda aegade raskust

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Politoloog Iivi Anna Masso sõnul mõjus presidendi vabariigi aastapäeva kõne natuke nukralt ja väsinult ning nii sõnades kui meeleolus oli tunda aegade raskust.

Samas tervitas Masso ETV-le antud intervjuus presidendi kriitikat fatalismi pihta - ei ole nii, et «niikuinii ei saa midagi teha», vaid kõik sõltub meist ja meie tegudest.

Samuti meeldis Massole presidendi mõte, et töötuses ei saa enam lähtuda «igaüks on oma õnne sepp» ideoloogiast, vaid meil kõigil on kohustus üksteist aidata ja aitamine on väärikas.

Ka jäi Massole meelde presidendi julgustus õppida Põhjamaade vigadest, kus on tekkinud toimetuleku- ja motivatsioonilõksud, kuna mingist hetkest alates ei tasu töötegemine enam ära. «Et kuidas teha nii, et inimesed saaksid väärika ja piisava toetuse,» märkis Masso.

Ajakirjanik Anvar Samosti hinnangul oli presidendi kõne tänavu päevapoliitilisem kui varasematel aastatel.

Samostile jäi eriti meelde presidendi kõne lõpuosa, mis mõjus tema hinnangul Eesti jonni või isegi Eesti tahte manifestina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles