Vahtre: president püüdis sööta hunte nii, et lambad terved

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Vahtre
Lauri Vahtre Foto: Toomas Huik

Isamaa ja Res Publica liikme Lauri Vahtre hinnangul tahtis president Toomas Hendrik Ilves oma eilse kõnega sööta hunte nii, et lambad jääksid terveks.

«See tähendab otsida kuldset keskteed - ühest küljest peavad inimesed ennast eelkõige ise aitama, teisest küljest peab riik neid toetama,» iseloomustas Vahtre ERRi uudisteportaalile Ilvese kõnest jäänud muljet.

Ilvese kriitika valimispopulismi suunas oli Vahtre sõnul õigustatud nende poliitikute suhtes, kes populismi viljelevad. «Küsimus on selles, et populistlik poliitika pakub inimestele suhkrusaia, mille inimene ise peab kinni maksma,» lisas ta.

Vahtre nentis, et erakondade kokkulepe valimiskampaanias käsitletavates teemades oleks küll kena, kuid ta oli selle suhtes siiski skeptiline, sest keegi peab kõnelema ka selle valijaga, keda ei huvita ei demograafiline olukord ega Venemaa hädaoht, vaid näiteks kitsekasvatuse arendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles