Simson: presidendi pakutud teemasid ei saa vältida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Kadri Simson ja ajakirjanik Priit Simson.
Riigikogu liige Kadri Simson ja ajakirjanik Priit Simson. Foto: Pm

Keskerakonna aseesimees Kadri Simson ütles, et president Toomas Hendrik Ilvese aastapäevakõnes tehtud ettepanekut leppida valimiste eel kokku kampaaniateemad, ei saa parteid küll vältida, ent ainsateks need siiski ei jää.

«Peale presidendi kõnet ei saa ükski erakond presidendi pakutud teemasid vältida, kuid need ei jää valimiskampaanias kindlasti ainsateks,» arvas Simson.

Tema arvates tuleks tuleva aasta riigikogu valimiste eel käsitleda valimiskampaanias kindlasti ka Keskerakonna astmelise tulumaksu ideed alternatiivina tänase valitsuse aktsiiside ja käibemaksu tõstmisele.

Samuti peaksid käsitlemist leidma majanduse ja hariduse arengusuunad, et tagada eestlaste hea käekäik ja jäämine kodumaale, lisas Kadri Simson.

«Presidendi pakutud teemad on valimiskampaanias olulisel kohal, kuid lisaks tuleks veel käsitleda tervishoidu, turvalisust, maaelu, perepoliitikat. Meie nägemuses annab valija mandaadi järgmisele valitsusele vastavalt sellele, millise erakonna lahendused tunduvad Eesti oludes kõige kohasemad ja tulemusrikkamad,» sõnas Simson.

President Ilves ütles oma eilses aastapäevakõnes, et näeks kodaniku ja valijana meeleldi, et erakonnad jõuaksid mõistlikule kokkuleppele nendes teemades, millele algavas kampaanias keskendutakse. «Minu hinnangul on nendeks teemadeks Eesti riigi halduskorraldus, hariduse tulevik, ühiskonna pikaajalisi vajadusi ja demograafilist tegelikkust arvestav maksu- ja eelarvepoliitika ning energiajulgeolek,» sõnas president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles