Michal nägi presidendi kõnes tuge valimisreformile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal leidis, et president Toomas Hendrik Ilvese kõne rõhuasetused kattusid väga paljus sellega, mida oma aastapäevakõnes ütles ka peaminister Andrus Ansip.

«Ravimiks liigse populismi vastu saab olla Reformierakonna pakutud valimisreform, millele võib ka presidendi kõnes tuge näha,» ütles Michal.

Valimisdebati keskmes peaksid tema sõnul olema sisulised küsimused. «Ükski erakond ei pääse lähenevate valimiste eel mööda sellest, et pakub välja lahendusi, kuidas me uuesti majanduse käima saame, kus luuakse täisväärtuslikke töökohti. Nagu president on ka varem märkinud - debati kvaliteet sõltub nii poliitikutest, meediast kui inimestest. Kes millist debatti kuulda tahab, see seda ka kuuleb,» leidis Michal.

Kui president pakkus oma kõnes välja, et valimiskampaanias võiks keskenduda neljale teemale - Eesti halduskorraldus, hariduse tulevik, maksu- ja eelarvepoliitika ning energiajulgeolek, siis Reformierakonna peasekretäri hinnangul on see ampluaa ehk laiemgi, «alates struktuursetest reformidest, mida valitsus täna on läbi viimas, kuni uute väljakutsete ja võimalusteni, mis Eesti ees seisavad.»

President Ilves ütles oma eilses aastapäevakõnes, et näeks kodaniku ja valijana meeleldi, et erakonnad jõuaksid mõistlikule kokkuleppele nende teemade osas, millele algavas kampaanias keskendutakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles