Lukas: presidendi pakutu ei kajasta pingerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Министр науки и образования Тынис Лукас
Министр науки и образования Тынис Лукас Foto: Margus Ansu

IRLi aseesimees Tõnis Lukas ütles, et president Toomas Hendrik Ilvese välja pakutud teemad, mida erakonnad saabuvate valimiste eel võiksid käsitleda, on küll kõik tähtsad, kuid ei kajasta kindlasti pingerida.

«Tähtsaim ülesanne on tööpuuduse vähendamine ning selle peamise eeldusena majanduse elavdamine,» leidis Tõnis Lukas.

«Teiseks kiireks ja samas kõige tähtsamaks strateegiliseks ülesandeks on haridussüsteemi arendamine, et oleks kindlustatud nii õppimisvõimaluste kättesaadavus kõikjal Eestis, kui hariduse kvaliteet,» sõnas haridusminister Lukas.

«Oleme välja pakkunud sisulise haridusuuenduse, mille läbiviimiseks on hädatarvilik juba heaks kiidetud õppekava rakendamine koolides, kui ka uue põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse vastuvõtmine riigikogus. Haridusotsused nõuavad riigimehelikkust ja ei talu populismi. Neid otsuseid tuleb teha vastutustundega, kuigi on oht, et mitmed erakonnad ohverdavad ühiskonna pikaajalised huvid oma lühiajalistele valimiskampaania huvidele,» nukrutses ta.

«Kolmas oluline teema on perede toimetulek ja seejuures lastele hea kasvukeskkonna loomine. Peame hoolima lastega peredest, et rahval oleks tulevikku,» uskus IRLi aseesimees.

President Ilves ütles oma eilses aastapäevakõnes, et näeks kodaniku ja valijana meeleldi, et erakonnad jõuaksid mõistlikule kokkuleppele nende teemade osas, millele algavas kampaanias keskendutakse. «Minu hinnangul on nendeks teemadeks Eesti riigi halduskorraldus, hariduse tulevik, ühiskonna pikaajalisi vajadusi ja demograafilist tegelikkust arvestav maksu- ja eelarvepoliitika ning energiajulgeolek,» sõnas president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles