Stroomi rannas toodi veest välja purjus mees

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rand. Pilt on illustratiivne.
Rand. Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Langovits.

Nädalavahetuse ilusad ilmad tõid oodatult Tallinna randadesse korraga palju rahvast ning rannavalvuritel oli eriti palju tööd reedel ja laupäeval, samas kui pühapäeval oli ilm tuulisem ja rahvast vähem.

Stroomi rannas märkas kaatripatrull eile üht poist kinnihoidvat meest, kelle jõud oli otsakorral. Tugeva joobe tunnustega 32-aastane isik aidati kaldale, sest omal jõul poleks ta tõenäoliselt seda enam teha suutnu, teatas G4Si infojuht Katrin Paas.

Reedel aitas rannavalve samal plaažil kuuel korral otsida ka kadunud lapsi või lapsevanemaid, laupäeval ja pühapäeval esines selliseid juhtumeid kahel korral. Stroomi rannas viibis reedel 9000 inimest, laupäeval 7500 ja pühapäeval 4500 puhkajat.

Suvitajatest ummistusid aga kõik pealinna suuremad rannad

Pirita rannas oli reedel ja laupäeval tipphetkedel 8000 rannakülastajat ja pühapäeval 6000. Laupäeval otsiti seal taga kaht last. Ujujaid oli palju, vaatamata rannavalve punasele lipule, mis seekord hoiatas kolibakteri ohu eest.

Kakumäel oli aga reedel korraga rannas 2500 päikesenautijat, laupäeval 3000 ja pühapäeval 2500 inimest. Pikakari ja Harku rannas oli kõige rohkem rahvast laupäeval – 700.

Pikakari rannavalve andis inimestele palju esmaabi kriimustuste ja kukkumiste korral. Samuti olid rannakülastajad olid hädas ranna juures oleva parkla kattega, mis suure soojaga sulas ning määris autosid ja jalanõusid. Harku rannavalve aitas laupäeval ühel lapsel vanemaid otsida.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles