Flournoy: Venemaa ei tohi end siin piirkonnas kehtestada

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA asekaitseminister poliitika alal Michele Flournoy
USA asekaitseminister poliitika alal Michele Flournoy Foto: AP/Scanpix

Eestis visiidil viibiv USA asekaitseminister Michele Flournoy ütles, et pooldab koostöökohtade otsimist Moskvaga, kuid on samas kindlal seisukohal, et Venemaa ei tohi end siin piirkonnas kehtestada.

Flournoy rääkis täna kaitseministeeriumis toimunud pressikonverentsil, et praktiline koostöö Venemaaga - näiteks Iraani-küsimuses ja terrorismivastases võitluses - on vajalik, vahendas ERR Uudised.

«Samas arvan ma, et üks olulisemaid küsimusi, mida NATO-Venemaa nõukogu peaks arutama, on see, kuidas me tajume julgeolekukeskkonda. Mõnede NATO liikmesriikide ja Venemaa vaatenurkades on siin erinevusi,» sõnas ta.

«Me oleme selgel seisukohal, et kui otsime Venemaaga koostöökohti, ei lepi me teatud asjadega, näiteks Venemaa püüdlustega oma mõju siin piirkonnas suurendada,» märkis Flournoy.

Ta kinnitas, et Ameerika Ühendriigid hindavad kõrgelt Eesti panust julgeoleku loomisel. Tema sõnul on USA huvitatud koostöö jätkumisest ka edaspidi ning eraldi toonitas ta kogemuste ja teadmiste jagamise olulisust küberkaitse vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles