Piltuudis: loomaõiguslased nõudsid karusnahafarmide keelustamist

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kampaania eemärgiks on karusnahatööstuse keelustamine Soomes.
Kampaania eemärgiks on karusnahatööstuse keelustamine Soomes. Foto: Karli Saul

Liikumise Loomade Nimel üksikud aktivistid avaldasid täna Tallinnas Soome suursaatkonna ees toetust Soome loomaõiguslaste kampaaniale, mis taotleb Soome karusnahafarmide keelustamist.

Soome aktivistid filmisid eelmisel aastal karusloomade olukorda 30nes erinevad farmis. Filmist näeb masendavaid kaadreid kitsastest puuridest, käitumishäiretest, tõsistest vigastustest ja haigustest, teatas ühendus Loomade Nimel.

Loomakaitseseadusi on nende sõnul rikutud igas farmis - esineb silmahaigusi, igemete liigkasvu ja põletikke, lahtiseid ravimata haavu, vigastatud jäsemeid, tegevusetustest ja käitumishäiretest põhjustatud agressiooni ja kannibalismi. Traadist puurides puuduvad varjumiskohad, joogivesi on reostunud jne.

Kuna poole aasta jooksul käidi samades kasvandustes korduvalt, selgus, et vigastusi ja haigusi ei ravitud.

Soome karusnahafarmidel on rahvusvaheliselt hea maine, tegelikkuses aga ei hoolitseta ühenduse Loomade Nimel aktivistide sõnul loomade heaolu eest ja tõenduseks on loomaõiguslastel kavas levitada materjali võimalikult laialt. Kampaania eemärgiks on karusnahatööstuse keelustamine Soomes.

Soomes toimus esmaspäeval viimase kümne aasta suurim karusnahavastane meeleavaldus, millega nõuti karusnahakasvatamise keelustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles