Kohus karistas maffiasüüga bordellipidajaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla.
Vangla. Foto: SCANPIX

Viru maakohus mõistis reedel kokkuleppemenetluse korras süüdi aastaid Virumaal laiaulatuslikku prostitutsiooniäri ajanud ning selle eest muuhulgas maffiasüüdistuse saanud viis inimest, nende neli kuriteokaaslast pääsesid aga süüdimõistmisest.


Kuritegelikku ühendusse kuulumise ja maffiagrupi kaudu prostitutsioonile kaasaaitamise süüdistusega olid kohtu all Jelena (33), Vladimir (55), Sergey (52) ja Sergei (33). Süüdistuse prostitutsioonile kaasaaitamise katses said Julia (28), Jean (30), Sergey (26), Ivan (33) ja Anton (55) ning neile lisaks oli kohtu all ka Ekaterina (33), kes sai süüdistuse prostitutsioonile kaasaaitamises.

Kui Jeani, Sergey, Ivani ja Antoni suhtes kohus lõpetas menetluse, sest nende süü ei olnud suur ja puudus avalik menetlushuvi, siis ülejäänutel tuli vastu võtta erineva pikkusega tingimisi vangistus või rahaline karistus.

Kohus karistas Jelenat ja Vladimirit nelja ja poole aasta pikkuse tingimisi vangistusega viieaastase katseajaga. Menetluskulude ja sundraha katteks tuleb mõlemal tasuda 11 363 krooni.

Vladimir sai samuti nelja ja poole aasta pikkuse tingimisi vangistuse, kuid tema katseajaks määras kohus neli aastat ja kuus kuud. Menetluskulude ja sundraha katteks tuleb mehel tasuda 11 363 krooni.

Sergeile määras kohus 15 450-kroonise rahalise karistuse, millele lisaks peab ta tasuma menetluskulude ja sundraha katteks 11 363 krooni.

Ekaterinal tuleb kohtu otsusel kanda kolmeaastane tingimisi vangistus sama pika katseajaga. Menetluskuludena tuleb tal tasuda riigile 14 003 krooni.

Kohtueelse uurimise tulemusena tuvastati, et Jelena, Vladimir, vanem Sergey ja Sergei kuulusid alates 2002. aastast kuritegelikku ühendusse, mis loodi varalise kasu saamise eesmärgil ning mille tegevus oli suunatud prostitutsiooni vahendamisele.

Uurimine selgitas välja, et ühenduse liikmete vahel oli kokku lepitud kindel ülesannete jaotus. Nii võttis Jelena telefoni teel klientidelt või teistelt vahendajatelt vastu tellimusi prostituudi kasutamiseks, edastas korralduse prostitutsiooniga tegelevale isikule ja teavitas kliendi tellimusest Vladimirit või vanemat Sergeyd.

Meeste ülesandeks oli lõbutüdruku toimetamine kliendini, kliendilt raha võtmine ja pärast seksuaalteenuse osutamist prostituudi kliendi juurest ära toimetamine. Samuti jaotasid mehed kliendilt saadud rahasumma lõbutüdruku, vahendajate ja tellimuse vastuvõtja vahel.

Jelena maksis aga omakorda Sergeile iga kuu selle eest, et mees tagaks probleemideta prostitutsiooni vahendamisega tegelemise ja teenuse eest tasu saamise kindlustamise.

Ühtlasi tuvastas uurimine, et vanem Sergey ahvatles 2003. aastast kuni 2006. aasta juunini Narvas alaealist neidu prostitutsiooniga tegelema, et teenida selle pealt raha. Seetõttu esitas prokuratuur mehele süüdistuse ka alaealise prostitutsioonile kallutamises ja sellele kaasaaitamises.

Ekaterinat süüdistas prokurör selles, et tema töötades ühes majutusasutuses, helistas Jelenale ja tellis lõbutüdrukuid hotelli klientidele ning sai selle eest ka vahendustasu.

Ülejäänud süüdistatavad helistasid kas vanemale Sergey või Jelenale ja tellisid lõbutüdrukuid oma klientidele seksuaalteenuse osutamieks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles