Tütarlaps röövis Prantsusmaal panka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HSBC on üks maailma suurimaid pankasid, mis varemgi röövlite ohvriks langenud, viimati selle aasta jaanuaris.
HSBC on üks maailma suurimaid pankasid, mis varemgi röövlite ohvriks langenud, viimati selle aasta jaanuaris. Foto: AP / Scanpix

Juuli algusest hoidsid Pariisi pankasid hirmu all kuut panka röövinud kurjategijad – seitsmendal korral jäi üks neist vahele. Ta on 16-aastane tüdruk.


Süsteem oli lihtne – hommikupoole päeva sisenes heledapäine neiu panka, esitas kahtlust äratamata mõne küsimuse ning nõudis seejärel relvaga ähvardades oma kaaslaste sisselaskmist ja raha loovutamist. Röövlite lahkudes lasti põgenemise varjamiseks pangakontorisse pisargaasi.



Kõik toimis kuni möödunud nädala kolmapäevani, mil maanteepatrull juhuslikult


HSBC Maisons-Allforti harukontorist möödudes märkas kolme kapuutsides meest. Politsei jõudis küll anda häire, kuid märkamine oli vastastikune ning meestel õnnestus autoga põgeneda, jättes oma alaealise kaasosalise maha, kirjutas Le Parisien.



Ajalehe andmeil õnnestus neiu kätte saada tänu mereväelasele, kes märkas teda midagi sädelevat sillalt alla viskamas. Kohale tõtanud politseile tunnistas neiu, et see oli tema relv.



Seni pääsenud kuriteokaaslaste saagiks on langenud sadu tuhandeid eurosid (miljoneid kroone). Näiteks täpselt nädal tagasi, 21. juulil said röövlid saagiks 40 000 eurot (626 000 krooni).



Politsei sõnul leiti ka teismelise neiu valdusest umbes 700 eurot (ligikaudu 11 000 krooni).



«Seda alaealist kahtlustatakse seitsmes pangaröövis ja röövimiskatsetes Pariisi lääneosa Val-de-Marne’i piirkonnas,» ütles prokurör Dominique Gaillardot reedesel pressikonverentsil.



Prokuröri sõnul pole tütarlast seni kohtulikult karistatud ega ole kuritegelikku tausta ka tema perekonnal. Teada on vaid, et korralikus peres kasvanud neiu kaotas ühel hetkel järje oma kooliõpinguis.



Kuidas ta kurjategijate seltskonda sattus ning miks pankade röövimisega nõustus, on ta politsei teatel keeldunud rääkimast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles