Arctic Sea senine omanik müüs laeva maha

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Arctic Sea Maltal
Kaubalaev Arctic Sea Maltal Foto: Reuters / Scanpix

Kurikuulus kaubalaev Arctic Sea, mida väidetavalt ründasid eelmisel suvel Läänemerel piraadid, vahetas 2,3 miljoni dollari eest omanikku.


Laeva operaatorfirma Solchart juht Viktor Matvejev oli varem hinnanud hõivamisega tekitatud kahjude suuruseks miljon eurot ja märkinud, et see ületab laeva maksumuse, vahendas Regions.ru.



Puidulaadungiga Arctic Sea väljus 22. juulil 2009 Soome Pietarsaari sadamast ja võttis suuna Alžeeriale, kuhu pidi jõudma 4. augustiks. 24. juulil tungisid Gotlandi saare juures Malta lipu all sõitnud laevale väidetavalt piraadid ja edasised sündmused pole avalikkuse jaoks siiani päris selged.

Ühendus laevaga katkes juuli lõpus ja 14. augustil vahendas Financial Times Deutschlandi võrguväljaanne, et laeva nähti Atlandi ookeanil Roheneemesaarte lähistel.

Kolm päeva hiljem teatas Venemaa kaitseminister Anatoli Serdjukov president Dmitri Medvedevile, et Arctic Sea leiti üles, selle 15-liikmeline meeskond on elus ja terve.

Pärast mitmesuguseid sekeldusi jõudis laev sihtkohta Alžeerias Bejaia sadamas alles 23. novembril, olles enne põiganud läbi ka Maltalt.

Laeva väidetavad kaaperdajad (8 meest) istuvad eeluurimisvanglas 18. maini.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles