Muuli: president oli oma kõnega mitu aastat hiljaks jäänud

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves aastapäevakontserdil.
President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves aastapäevakontserdil. Foto: Sille Annuk

President oleks pidanud tööpuudusele tähelepanu juhtima juba mitu aastat tagasi, ütles ajakirjanik Kalle Muuli Toomas Hendrik Ilvese aastapäevakõnet kommenteerides.

«Presidendil oli väga hea kõne, ainult selle eripäraga, et selle kõne oleks pidanud pidama kaks-kolm aastat tagasi. Ilmselgelt hiljaks jäänud kõne,» ütles Kalle Muuli täna Raadio 2 saates «Olukorrast riigis» president Toomas Hendrik Ilvese tööpuuduses pärast murelikku aastapäevakõnet analüüsides.

«Praegu kindlasti tuleb tööpuudusega tegeleda ja see on ilmselgelt tähtis probleem, aga
sellele oleks tulnud hakata tähelepanu juhtima kaks-kolm aastat tagasi, siis kui kriis oli puhkemas või just puhkenud,» ütles Muuli.

Muuli rääkis, et oli pärast seekordset vabariigi aastapäeva kõnet üle vaadanud ka Ilvese eelmiste aastapäevakõnede tekstid. «2007. aasta kõnes puudub selline teema nagu tööpuudus ja majanduslangus üldse,» tõi ta välja.

«Uusaastakõnes vastu 2008. aastat hurjutatakse neid inimesi, kes majanduskriisist üldse räägivad,» jätkas Muuli, lisades siiski, et Ilves on selle eksitava kõne pärast juba vabandanud.

«Tegelikult need jutud oleks pidanud juba aasta, kaks, kolm tagasi toimunud ja tehtud olema. Nüüd peaks vaatama ka neid asju, mis meid ees ootamas on,» arutles Muuli. Ta märkis, et Ilves siiski viitas nii hariduse tulevikule kui haldusreformile. Muuli avaldas arvamust, et probleem noorte tööhõivega jääb Eestis püsima veel aastateks.

Ajakirjanik Anvar Samost ei olnud Muuliga tööpuuduse küsimuses nõus. Kuna peagi jääb töötamist alustavaid noori vähemaks, ähvardab Samosti hinnangul Eestit hoopis tööturule sisenejate puudus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles